Syta Micha Sheep Line - Kość do żucia Owca z gruszką 12cm

Owca z gruszką to innowacyjny gryzak, który przede wszystkim ma za zadanie zapewnić długą rozrywkę, wyciszyć i odprężyć wszystkie psy. Oprócz tego, żucie i gryzienie pozytywnie wpływa na psychikę pupili, wprowadzając je w stan błogiego relaksu.

Dostępność: Mało
11.90
Rodzaj
szt.

Sheep line to seria polskich gryzaków, której celem jest dostarczenie do organizmu psa niezbędnych składników odżywczych. Te psie rarytasy powstały z nieprzetworzonych komponentów, gdzie głównymi składnikami są: skóra owcza, mięso owcze, szparagi, gruszka oraz beta-karoten i biotyna.

Skóra użyta do produkcji kości Sheep line jest w 100% naturalna, niebarwiona.

Poddawana jedynie 3 tygodniowemu procesowi suszenia w niskiej temperaturze (między 25℃ a 28℃). Suszenie w takiej temperaturze pozwala na zachowanie cennych właściwości odżywczych wszystkich komponentów. Spoiwem funkcyjnych kości do żucia jest kolagen naturalnie występujący w skórze.
Struktura kości w korzystny sposób wpływa na zęby oraz dziąsła psa. Podczas podgryzania, ten twardy gryzak czyści zęby usuwając z nich resztki jedzenia, pozostawiając je gładkie oraz zapobiegając ich zżółknieniu.

Zalety podawania funkcyjnych kości do żucia dla psa:

  • kości stanowią dobre urozmaicenie codziennej diety,
  • smakowite nadzienie pozwala dostarczyć dodatkowych wartości odżywczych (witamin, minerałów czy białka),
  • są świetną nagrodą podczas wychowania czy szkoleń oraz motywatorem w trakcie adaptacji do nowych sytuacji,
  • są doskonałą, zdrową formą rozrywki na dłużej, która jednocześnie zaspokaja jedne z najważniejszych, codziennych potrzeb jakimi są lizanie, gryzienie, mlaskanie, szarpanie, podgryzanie,
  • należą do naturalnych gryzaków pozwalających zachować zdrowe czyste zęby, wzmocnić mięśnie szczęki oraz żuchwy,
  • w przypadku szczeniaków dodatkowo masują dziąsła oraz uczą gryzienia podawanego pokarmu.

Skład: 90.5% skóra owcy, 5% mięso owcze, 2% szparagi, 2% mieszanka mineralna beta-karoten i biotyna, 0.5% gruszka

Parametry:
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: